Mevrouw YesilgozMevrouw Yesilgoz

 

U beweert dat u als 7 jarig meisje in een bootje naar Nederland kwam, als vluchtelingenkind. De werkelijkheid beschreef u notabene zelf, twintig jaar geleden: u werd met een door de Nederlandse regering betaalde ticket met een KLM vlucht naar Nederland gebracht, samen met uw moeder, in het kader van gezinshereniging.

U beweert dat u een korte tijd lid bent geweest van de Socialistische Partij, waar u vertrok om dezelfde reden waarom u naar eigen zeggen ook GroenLinks en de PvdA al snel achter u liet. De werkelijkheid is dat u 7 jaar lid bent geweest van de SP, daar een bestuursfunctie vervulde en ondermeer een demonstratie leidde tegen et asielbeleid van toenmalig staatssecretaris Rita Verdonk, die volgens u asielzoekers als “derderangs burgers” behandelde. ‘Als wij vijftien jaar later waren gevlucht, zat ik nu nog in een AZC, wachtend op het moment dat ik gedeporteerd zou worden’, waren uw woorden. Toen.

U beweert dat u de SP en ook de PvdA of Groenlinks verliet omdat ze u, als vluchtelinge, behandelde als slachtoffer. Volgens de SP klopt er niets van dat verhaal. En tja, waarom zou u zich 7 jaar lang tegen wil en dank als slachtoffer laten behandelen, in het bestuur laten kiezen, een demonstratie organiseren tegen hardvochtig asielbeleid?

U beweert dat u een naaste medewerker was van wijlen burgemeester Van der Laan van Amsterdam op het gebied van veiligheidsbeleid. Maar de werkelijkheid is, volgens collega’s uit die tijd, dat u één van de vele ambtenaren was op dat terrein. ‘Typisch Dilan, zichzelf groter maken dan ze werkelijk is’, aldus één van die collega’s in Follow the Money.

Toen de ambities niet synchroon liepen met de carrière, waagde u de overstap naar de VVD, waar u als een waardige vervangster van Ayaan Hirsi Ali werd gezien: allochtoon, maar toch Nederlands, uitgesproken, en niet verlegen om van ideologie te veranderen als dat de loopbaan ten goede komt.

Uw voorganger, meneer Rutte, grossierde in leugens, en deed dat tijdens zijn premierschap. Niet fraai, allerminst zelfs, maar we kunnen hem er niet op betrappen dat hij met leugen en bedrog de weg naar het premierschap aflegde.

U wel. U schetst nu een beeld van u zelf dat niet strook met uw verleden, en dus verandert u uw eigen levensgeschiedenis. Ondermeer om uw rabiate en vaak aantoonbaar feitelijke onjuiste standpunten over vluchtelingen te kunnen onderbouwen.

Zo slachtoffert u niet alleen vluchtelingen voor uw eigen carrière, die u graag in het Torentje ziet eindigen. U verloochent vooral uw eigen afkomst, dochter van een vader die gevlucht is, een mensenrechtenactivist en advocaat, en van een moeder die als directeur van een vluchtelingenorganisatie op de barricades stond voor belangen van vluchtelingen.

U niet. Niet meer. U heeft de barricades ingeruild voor pluche, en verwerpt vanaf daar de standpunten die u eerst zo ferm en hard verkondigde.

Wat moeten wij in Nederland met een premiers kandidaat haar principes zo openlijk verloochent, daarover bovendien aantoonbaar liegt, de belangen van vluchtelingen – waartoe ze zelf behoort – schoffeert ten behoeve van haar persoonlijke ambities?
Comments

Peter KraftDinsdag 07 November - 15:37 

Met zeer veel belangstelling uw artikel over Yesilgoz gelezen. Ik zou er graag wat over willen zeggen in een wekelijks radio programma dat ik in Noord Oost Friesland heb. Mijn vraag: waar baseert u uw uitspraken op. Niet dat ik het niet geloof, maar wie bent u als het gaat om dit toch wel krachtige leugens van mevrouw


A.M. OudejansMaandag 06 November - 18:08 

Jammer, dat U de bronnen hiervan niet hebt vermeld. Welke zijn Uw bronnen?
Your comment


ANTI-SPAM:


Overview