Meneer Omtzigt, beste PieterU heeft naam gemaakt en respect afgedwongen met de Toeslagenaffaire. Uw partij Nieuw Sociaal Contract is gebaseerd op een nieuwe bestuurscultuur. U wilt dat graag realiseren, door mee te regeren, zei u na uw eclatante verkiezingsoverwinning. Gefeliciteerd.

Beste Pieter. Wilt u dat doen met de heer Wilders? U zei in interviews dat u niet tegen personen bent, maar tegen partijprogramma’s. Beste Pieter, Geert Wilders IS de PVV, er zijn geen andere leden dan hij. Hij is de personificatie van de meest ondemocratische partij van Nederland.

Beste Pieter. De heer Wilders is slechts twee jaar geleden (sic!) door de Hoge Raad veroordeeld voor ‘groepsuitsluiting’ vanwege zijn minder Marokkanen uitspraak. Gaat u echt samenwerken met een veroordeelde? Wilders zei na de uitspraak van de hoogste rechterlijke instantie van dit land dat hij zich daar niets van aan trekt “Ik zeg wat ik wil.” Beste Pieter, herinnert u hem hieraan als u formatiegesprekken voert? En verlaat u de kamer als hij niet op zijn woorden terugkomt?

Beste Pieter, herinnert u hem aan zijn uitspraken dat Nederland een “nep parlement” heeft, dat “rechters laf zijn en de rechtstaat begraven” "dat Noord Korea nog een beter rechtssystseem heeft dan Nederland" toen hij eerder veroordeeld werd? Kunt u zich vinden in een mogelijke premier met een strafblad? Heeft een premier geen VOG nodig? Welk mondiaal unicum dat is?

Beste Pieter, u wilt zich sterk maken voor een nieuwe bestuurscultuur. Gaat u dat doen met een eenmanspartij die uit de Europese Unie wilt stappen, die lak heeft aan de rechterlijke macht, die het parlement minacht, die één miljoen islamitische Nederlanders tweederangsburgers vindt en hen het liefst het land uit jaagt, de Grondwet met voeten treedt door Koran, islamitische scholen en moskeeën te willen verbieden?

Beste Pieter, wilt u werkelijk samenwerken met deze heer Wilders, die ook op de uitslagenavond weer roept dat er een einde moet komen aan ‘asieltsunami’s’ en daags daarvoor aangeeft “nul’ asielzoekers te willen toelaten? Beste Pieter, hoe gaat u dat verantwoorden aan uw brede christelijke achterban, aan uw eigen christelijke geweten?

Beste Pieter, zijn er niet genoeg voorbeelden in de geschiedenis en elders op de wereld van politici die zich omwille van de macht plotseling anders voordoen, dan ze altijd waren? En dat zij, nadat ze die macht hebben verkregen, weer de ondemocratische leiders blijken, maar met de zegen van hen die hem in het zadel hebben geholpen?

Beste Pieter, u bent net herstellende van een burn-out, dus u weet wat dat voor lijdensweg dat was. Wilt u alstublieft er alles aan doen om te voorkomen dat heel Nederland in een burn-out komt? Het vergt wat moed, op de korte termijn wat politiek gemanoeuvreer. Maar, beste Pieter, in het belang van Nederland, de sleutel voor een democratisch bestuur ligt echt in uw hand. Gebruik het met verstand, in het belang van de door u zo gewenste nieuwe bestuurscultuur.

Beste Pieter, veel dank, mede namens de 11 miljoen Nederlanders die niet PVV stemden
Comments

No comments posted

Your comment


ANTI-SPAM:


Overview