Liegende Jut en Jul (deel 2)Al is de leugen nog zo snel, Jut Yesilgöz en Jul Rutte verdubbelen haar wel. Want de leugenfabriek van de VVD top maalt onverminderd door. Na alle ophef over de cijfers van nareizigers die voor geen jota blijken te kloppen, houdt Yesilgöz moedig vol door leugen op leugen op leugen te stapelen: „Ons land is aantrekkelijker dan de landen om ons heen”, laat ze via haar woordvoerder weten. “Dat heeft verschillende redenen, waaronder onze sociale voorzieningen, onze definitie van een kerngezin, de mogelijkheden tot nareis en nareis op nareis.”

Is dat zo? Nee, zegt de wereldvluchtelingenorganisaties UNHCR. Nederland vangt niet meer vluchtelingen op dan omringende landen, asielzoekers maken ook niet meer kans op een verblijfsstatus dan omringende landen. Van alle asielaanvragen kwamen er in 2023 3 procent (sic) in Nederland terecht. Conclusie: niet waar, Yesilgöz liegt.

In september vorig jaar beweert Yesilgöz dat het Nederlandse asielbeleid “een aanzuigende werking heeft.” Het voormalig vluchtelingenkind in de Tweede Kamer: „We hebben een beleid opgebouwd wat er eigenlijk op neerkomt dat ons land veel aantrekkelijker is dan andere Europese landen”.

Dat zei deze minister op 5 september. Exact 24 uur daarvoor publiceerde het Wetenschappelijke Onderzoek en Data Bureau van haar eigen ministerie een rapport waaruit klip en klaar bleek dat er wetenschappelijk geen enkele onderbouwing is dat het Nederlandse asielbeleid een aanzuigende werking heeft. Conclusie, niet waar, Yesilgöz liegt.

Het zou goed zijn als de minister, tevens partijleidster van de VVD en wie weet toekomstig vervanger van demissionair premier Rutte, hierover aan de tand kan worden gevoeld. Door de Tweede Kamer, het hoogste orgaan als het gaat om het controleren van de regering.

PvdA’er Kati Piri deed deze week een poging om via een motie een debat aan te vragen. Motie weggestemd. Door de partijen die zo druk bezig zijn een nieuw (extreem) rechts kabinet te vormen en “goed bestuur” in het vaandel hebben. „Nota bene de reden van val kabinet. Zo wordt de controlerende taak van de Kamer wel erg moeilijk”, verzuchte Kati Piri.

Gelijk heeft ze, maar demissionair premier Rutte vindt het een “onzin discussie”. Omdat het over liegen, bedriegen en gebrek aan vertrouwen gaat.

Is dat onzin? Natuurlijk niet. Het gaat erom het beeld dat Nederland overspoeld wordt door asielzoekers, die huis en haard onveilig maken, die als Paard van Troje gezinsleden op gezinsleden op gezinsleden gebruik laten maken van een o zo aantrekkelijk asielsysteem, dat alle gaten en barsten vertoont die in het omringende buitenland ontbreken.

Een onzinbeleid, vormgegeven voor Klaas Dijksma, Mark Harbers, Ankie Broekers Knol en Eric van der Burg, die allen twee zaken delen: ze zijn van de VVD en ze bezetten al meer dan tien jaar lang de portefeuille asiel- en vreemdelingenbeleid. Dus tja, Jut Yesilgöiz en Jul Rutte, als strenge asielmaatregelen nodig zouden zijn (“Onzin discussie”) dan komt dat door tien jaar falend asielbeleid van de VVD. Hoeveel leugens zijn er nodig om dat te verdonkeremanen?

 
Comments

No comments posted

Your comment


ANTI-SPAM:


Overview